EVENEMENT - KEN JE MIJ?- 24 SEPTEMBER 2022 - EEMLANDHOEVE  Bunschoten

 

Dit jaar zal onze eerste echte AndersOm dag plaatsvinden. Ben jij LHBTI+ persoon, of ben je familie, vriend, kennis, sportmaatje, klasgenoot, of ben je predikant, leerkracht, ouderling, sportleraar, docent, politicus, zorgmedewerker en wil je meer weten over het onderwerp LHBTI+? Dan is deze dag echt iets voor jou!

 


Je kleur, afkomst, lengte, breedte of je overtuiging is geen reden om niet bij de AndersOm familie te mogen horen. Iedereen hoort erbij.
Op het prachtige terrein van de Eemlandhoeve wordt het een gezellige boel. Er zijn kraampjes, er is eten en drinken, er zijn workshops, een heuse experience, buitenspel, muziek, creativiteit, toneel; te veel om op te noemen. Voor ieder is er wel wat leuks te doen.

 

 

Maar ook is er gelegenheid je te verdiepen in het onderwerp en er is ook ruimte voor persoonlijk gesprek. Keuze genoeg.

 

 

Houd de informatie hier goed in de gaten. Er wordt achter de schermen hard gewerkt om deze mooie dag tot een succes te maken.Programma & Plattegrond

WORKOUT Marcel Wubs

Soms is het een zwaar beladen onderwerp want anders zijn is volgens sommigen een hoog ‘handtasjes’ gehalte. Tijdens de Anders-om dag maken we dit nog ietsje zwaarder, om te kijken of jij wel handtas 👜 proof bent. Kortom zware handtassen voor jouw ‘workout of the day’
En we willen voor eens en voor altijd af van dit imago, dus wat dacht je van: ‘handtasjes werpen’
Neem je eigen Handtas !
(Of die van je vader, moeder en/of opa en oma)

Presentatie Martin DEN HEIJER

Martin den Heijer is hoogleraar Endocrinologie aan het Amsterdam UMC en gespecialiseerd in hormonale behandeling van mensen met DSD en genderdysforie. Ook heeft zich de afgelopen jaren beziggehouden met bezinning op deze thema’s vanuit een christelijke invalshoek.

 

In zijn presentatie zal hij op deze medische en ethische aspecten ingaan.

IK ZAL ALTIJD VAN JE HOUDEN

Nadat haar zoon vertelt dat hij op jongens valt breekt er een bijzondere tijd aan voor Geja van Reenen.  Ze schrijft in die tijd gedichten en maakt schilderen. Uiteindelijk schrijft ze het boek 'Ik zal altijd van je houden' Graag wil Geja daar op de

ontmoetingsdag meer over vertellen en laten zien. Ook is er gelegenheid om zelf met kwast

en verf aan de slag te gaan om gevoelens te verbeelden.


DE GROTE LGBTQuiz!

De Love2Meet LGBTQ van Mozaiek daagt je uit voor de Grote LGBTQuiz!

 

Aan de hand van een aantal

interessante, informatieve en humoristische vragen nemen Frank, Romy, Daniel en Jos je mee in de

wereld van LGBTQ.

 

En hopelijk ben je een beetje competitief ingesteld, want er zijn natuurlijk mooie

prijzen te winnen!

BREEKBAAR ROZE

Wat bijzonder om aan deze bijzondere dag een bijdrage te mogen leveren! Mijn naam is Johan Verweij (36) en ik ben tekstschrijver. Tijdens een interactieve workshop ga ik graag met jou in gesprek over mijn nieuwe boek ‘Breekbaar Roze’; een zoektocht naar bondgenoten voor meer acceptatie van LHBTIQ+’ers in kerkelijke groeperingen.

Mijn missie? Een inclusieve en veilige wereld voor ons allemaal!

Tree OF LIFE

Op onze bijzondere dag zal Bob Venes samen met alle deelnemers de ‘Tree of life’ maken. Een kunstwerk wat de veelkleurigheid van het leven laat zien. Deze zal later in de middag onthult worden.

 

Bob heeft zijn atelier op de Eemlandhoeve in Bunschoten-Spakenburg. Achterin een koeienstal heeft hij op deze biologische holistische boerderij zijn plekje gevonden. In zijn werk hoopt Venus altijd aandacht te geven aan ‘wat is’ – hoe die realiteit er ook uit ziet - hij hoopt mensen daarin te bemoedigen. Hij noemt zichzelf ‘een prachtige gek’ die als missie heeft om de liefde te zijn. Zonder oordeel. Zonder richting. Maar met een open en liefdevol hart.


INTERACTIEF met EDUSCENES

Met elkaar omgaan in een samenleving waarbij niet iedereen hetero is.

 

Hoe gaat dit in de praktijk?

 

Eduscènes laat deze situaties zien in een scène waar je als toeschouwer op kunt reageren en desgewenst op afstand kunt bijsturen en kijken wat er dan gebeurt.

OUD ROZE

Als 71-jarige kwam  Jacob Diederiks uit de kast als homo. Hij heeft dit beschreven in  zijn intrigerende autobiografie Oud Roze.

In de Ken je Mij corner vertelt hij zijn verhaal en kun je hier over doorpraten. 

 

SAMEN in GESPREK

Hoe kijkt God naar mensen?
Wat is de rode draad in de bijbel? Hoe gaan we om met de bijbel in de zoektocht naar wat Gods wil is?
Onze ervaring is dat op deze vragen verschillende antwoorden gegeven worden.
Graag willen we vanuit liefde en respect een open dialoog aangaan, waarbij je ook kunt delen wat jou bezighoudt en hopen dat we van elkaar kunnen leren.
We zien er naar uit elkaar te kunnen ontmoeten.

 

Jan Janssen

en Kees Drost


WEERLICHT EN LIEFDE

Zonder de christelijke revolutie die 2000 jaar geleden begon, zou er in de 21e eeuw nooit een wereldwijde #MeToo beweging geweest zijn — stelt de Britse historicus Tom Holland.

De belangrijkste elementen van die revolutie waren: een afscheid van het veelgodendom, verering van een in een uithoek van het Romeinse Rijk als misdadiger terechtgestelde rabbi als de Zoon van God die uit de dood was opgestaan, zorg voor de armen en een gelijke seksuele moraal voor mannen en vrouwen.

Die seksuele moraal maakte een eind aan een oneerlijke dubbele

seksuele moraal, waarin mannen met status (de Epsteins en

Weinsteins van toen) zich weinig hoefden te ontzeggen, terwijl

vrouwen, minderjarigen, slaven en slavinnen gemakkelijk het

slachtoffer werden. Tot in de 21e eeuw zijn er mensen die zich laten inspireren door die eeuwenoude revolutie en bewust kiezen voor het in de praktijk brengen van die seksuele moraal — ook als dat betekent dat je als homo, zoals ik, nee zegt tegen een seksuele relatie.

 

Wolter Rose.


CREA BEA MET DIRK-GEERT EN ALICE

De plek waar talenten samenkomen. Dirk Geert zijn passie voor- en succes met  bloemen worden gecombineerd met Alice die al jarenlang met hout en andere materialen de mooiste creaties maakt. Creatief met hout en droogbloemen,  de rest verklappen we nog even niet  maar het gaat echt superleuk worden.