Anders omgaan met elkaar

AndersOm biedt ondersteuning voor iedereen die er gebruik van wil maken. Hieronder zie je welke verschillende vormen van ondersteuning er aangeboden worden. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.


LHBT'ers

Regelmatig verzorgen wij een ontmoetingsavond voor homo's, lesbiennes, transgenders en biseksuelen (LHBT'ers). Meestal zijn dit christelijke LHBT'ers die hun ervaringen met elkaar delen en naar elkaars verhaal luisteren. Je bent van harte welkom om een avond bij te wonen. Ook als je alleen maar wilt luisteren of niet zeker weet of je zelf ook anders geaard bent. Ook als je niet christelijk bent, ben je van harte welkom. Het belangrijkste is dat je bij ons jezelf kunt zijn, we veroordelen je niet en we staan in liefde open voor jouw verhaal. Via deze website kun je aanmelden voor één van de avonden. 

Wil je liever eerst een persoonlijk gesprek omdat je nog wat vragen hebt, dan kan dat natuurlijk ook. Meld je dan aan voor een individueel gesprek.

 

Familie, vrienden of naasten van LHBT'ers

Als iemand uit de kast komt heeft dat vaak ook impact voor de naaste omgeving. Soms loop je als ouders niet tegelijk in het proces dat je kind gaat. Of soms ben je als vrienden bang dat je vriendschap zal veranderen. Daarom vinden wij het belangrijk dat ouders, familie, vrienden of andere naasten ook hun ervaringen kunnen delen en hun vragen kunnen stellen. Wij verzorgen daarom ook voor hen ontmoetingsavonden. Wilt u/wil jij hierbij zijn? Geef dit dan door onder Contact.

 

Kerkelijke gemeente

Je bent gemeente van Christus en je wilt je graag verdiepen in anders geaardheid. Misschien naar aanleiding van een gerichte vraag vanuit de gemeente, of gewoon omdat je dit zelf op de agenda wil zetten. AndersOm biedt ondersteuning op maat. We willen gemeenten helpen die dit willen vormgeven. Wij nemen vooraf bewust geen standpunten in en zullen daar tijdens het begeleidingstraject ook niet op aansturen. Het is onze bedoeling om naast elkaar te staan en samen te zoeken naar de weg die God wil gaan in de gemeente. Belangrijk vinden we dat er openheid en veiligheid is om over deze dingen te kunnen en mogen praten. Neem contact met ons op via Contact als we iets kunnen betekenen voor uw/jouw gemeente.