30 juni Andersom-dag

 

Beleef een onvergetelijke dag vol kleur, diversiteit en inclusie tijdens de sprankelende Anders-om Dag op 30 juni 2023 bij B&B 'Het Goede Leven' in Eemdijk!

Dit bijzondere evenement is speciaal ontworpen om de LHBTQI+ community te vieren en te ondersteunen. Kom en vier samen met ons deze dag, die voor iedereen is bedoeld, en ontdek hoe we samen kunnen bouwen aan begrip, respect en verbondenheid.

 

Voor meer informatie zie menu-optie IkBenZo

Aanmelden: Het event is gratis, maar we vinden het fijn als je je van tevoren wil aanmelden. Dan weten wij waar we ongeveer op kunnen rekenen en daar het event op inrichten. 

 


18 mei Hemelvaartsdag

Een activiteit voor ieder die zich thuisvoelt bij de AndersOm familie. Ben je LHBTI+ persoon, ouder, broer, zus, tante, oom, vriend, plaatsgenoot, belangstellende? Kom gezellig naar  B&B Het goede leven en neem je eigen vernaperingen mee en eventueel je emmer schep, bal, badminton, of ander leuk spel voor in de buitenlucht.

 

vanaf 15.00 tot 18:00 uur

Locatie: B&B Het goede leven, Eemdijk 79a


Wil je je aanmelden voor één van deze activiteiten? Klik op de button hieronder.

Maandag 17 april

Avond voor ouders van LHBTI+ personen

Voor deze keer is het plan een predikant uit te nodigen. Het onderwerp van de avond is nog niet bekend maar er is in ieder geval genoeg ruimte voor ontmoeting en informeel samenzijn.

 

Graag weer even aanmelden. Locatie: Eemdijk 66


Maandag 13 maart mensenbieb.

Ik ben alles

In samenwerking met de stichting AndersOm, de Mensenbieb en Eduscenes organiseren we een avond in de bibliotheek over ‘anders zijn’ in de huidige tijden. Na een korte interactieve toneelvoorstelling van Eduscenes is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een aantal levende boeken.

 

 

Mensenbieb

De Mensenbieb is een bibliotheek… met mensen. Want bij deze bieb 'leen' je levende boeken. Deze boeken zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Denk bijvoorbeeld aan een transgender, een ouder van een LHBTI+ persoon of een non-binair persoon. Iemand die afwijkt van de norm en daardoor de kans loopt anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden.

 

Zonder betaling mag je 20 minuten in gesprek gaan met het levende boek. Daarmee leer je verhalen kennen die schuilgaan achter een naam, een woord, een gezicht. Mensenbieb-ontmoetingen kunnen je blik verruimen en werelden openen waar je geen weet van hebt.

 

De volgende levende boeken zijn aanwezig:

  • David - homo en christen
  • Nathalie - transgender
  • Maria - moeder van christelijke homoseksuele jongen
  • Fenny - lesbisch, getrouwd met Alice, was eerder getrouwd met een man
  • Joop - kwam laat uit de kast als homo, als 70-jarige

Interactief theater 'Uit de kast' door Eduscenes

Eduscenes bestaat uit een groep van enthousiaste improvisatie-acteurs die op een aanschouwelijke manier interactief theater maken over maatschappelijke issues. Tijdens de scènes kunnen de kijkers deze stopzetten en reageren op wat men ziet. Nadat hierover voldoende is gesproken, gaat de scène weer verder, waarbij desgewenst de acteurs de feedback van de kijkers meenemen in het vervolg van de scène.

 

Tijdens deze avond is het thema 'Uit de kast'. De theatervoorstelling gaat over 2 vrienden die elkaar na een lange tijd weer zien. Een van beiden vertelt tijdens de ontmoeting over zijn worsteling en de gevolgen van het openbaar maken van zijn seksuele geaardheid.

 

In samenwerking met AndersOm

AndersOm is ontstaan uit een verlangen een veilige omgeving te creëren voor LHBTI’ers en om mensen te bereiken die dit onderwerp aan het hart gaat, zodat anders geaarde mensen goed kunnen omgaan met hun vragen en problemen. Daarnaast wil de stichting mensen uitdagen om andersom te denken: niet vanuit een mening of oordeel, maar vanuit liefde en acceptatie. 

 

Waar: Bibliotheek Bunschoten, Oude Schans 27-29

Aanvang: 19.00 u.

Aanmelding: niet nodig

Entree: gratis

Het was een mooie avond, de 'mensenbieb, met het boekenweekthema 'ik ben alles'. Na de start met interactief toneel van Eduscenes kwamen de gesprekken goed op gang. Na afloop waren de reacties lovend en gaven mensen o.a. aan nieuwe inzichten te hebben opgedaan.


Dinsdag 14 februari

Avond voor LHBTI+ personen. Start 20.00 u.

Wil je gewoon gezellig ontmoeten? Deze avond is bedoeld om lekker in gesprek te gaan met elkaar en als je wil is er ook gelegenheid voor een één op één gesprek. Mocht je zin hebben om je creatieve talenten te uiten dan is daar ook een hoekje voor ingericht. Kom zoals je bent. Het is voor alle leeftijden en alle letters van de regenboog.

Bij aanmelden krijg je de locatie door.

Entree: gratis


Avond voor ouders van LHBTI+ personen

Voel je welkom in de enige echte AndersOm familiesfeer voor een informeel samenzijn. Kom je om te luisteren, te leren, te geven, te ontvangen, te vertellen, te delen of nog anders? Het kan allemaal. Kom erbij.

De inloop is om 19.45 u. in het woonhuis van één van de ouders op Oude Gest 16 in Bunschoten-Spakenburg. Graag even aanmelden dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

Entree: gratisWoensdag 7 december 2022

Avond voor LHBTI+ personen

Voel je welkom in de warmte van de AndersOm familie.

Deze avond hebben we het gezellig met elkaar en delen we wat we willen delen en je kan als je wilt creatief aan de slag.

Aanmelden via www.anders-om.nl

Bij aanmelden geven we de locatie door.


Dinsdag 15 december 2022

Avond voor ouders van LHBTI+ personen

Voel je welkom om met andere ouders te delen, te ontmoeten, en gezellig samen te zijn.

Om 19.45 u. is de inloop met koffie en thee.

We ronden af om 21.30 u. waarna er nog gelegenheid is om na te praten.

Waar: Eemdijk 66

Graag aanmelden


24 september 2022

Ken je mij? 

Evenement - Een dag voor iedereen (gratis toegang)

 

Inloop 10.00 u.

Opening door burgemeester 11:30 u.

Afronding 16.30 u.

Locatie: Eemlandhoeve 11, Bunschoten-Spakenburg15 november 2022

LHBT avond met het AndersOm Netwerk

We starten om 18.00 uur

Locatie: Hoekstraat 11, Bunschoten-Spakenburg

Een ontmoetingsavond voor het AndersOm netwerk.

Naast LHBT-ers zijn ook vrienden, kennissen, familie (etc!) van een LHBT-er welkom. Je bent welkom bij ons, ongeacht je leeftijd, je achtergrond of je verhaal. Voel je welkom om aan te schuiven voor een gezellige avond en meld je hier aan voor deze avond! 

 

Andere bezoekers beschrijven deze avonden als ‘thuiskomen’. Het is fijn om herkenning te vinden bij anderen en je vragen aan elkaar te kunnen stellen. Jouw privacy is belangrijk voor ons, hier gaan we zorgvuldig mee om. We zien je graag!Wil je je aanmelden voor één van deze avonden? Klik op de button hieronder.


Afgelopen evenementen


25 april 2019

LHBT avond met ouders

We starten om 20:00 uur

Locatie: Eemdijk 66, Eemdijk

Als je kind uit de kast komt kan dat verschillende reacties teweeg brengen bij ouders. Misschien ben je verbaasd, misschien had je het altijd al gedacht, maar nu wordt het door je zoon of dochter bevestigd. Je eerste reactie is misschien rustig geweest, liefdevol, of wat onhandig of misschien geschrokken. Misschien is het gesprek daarna verstomd of juist niet. Misschien weet je niet zo goed wat je er mee aan moet of misschien is je zoon of dochter al veel verder in het denkproces dan jij en is het juist daarom lastig om erover te praten. Deel je ervaringen met andere ouders in alle vertrouwelijkheid. In een gezellige setting bij ouders-van thuis. Graag aanmelden. 16 april 2019

LHBT avond

We starten om 20:00 uur

Locatie: Hoekstraat 11, Bunschoten-Spakenburg

Een ontmoetingsavond voor iedereen die niet-hetero geaard is. Dit keer is er een gastspreker. Je bent welkom bij ons, ongeacht je leeftijd, je achtergrond of je verhaal. Andere bezoekers beschrijven deze avonden als ‘thuiskomen’. Het is fijn om herkenning te vinden bij anderen en je vragen aan elkaar te kunnen stellen. Jouw privacy is belangrijk voor ons, hier gaan we zorgvuldig mee om. We zien je graag! 1 april 2019

LHBT Happy Hour

We starten om 20:00 uur

Locatie: De Krâplâp, Kerkstraat 81, Spakenburg

Gezellige avond met hetero’s en niet-hetero’s in de Kraplap!

Kijk ook op www.happyhourspakenburg.nl21 maart 2019

In gesprek met de plaatselijke politiek

(LHBT eventueel met ouders) 

We starten om 20:00 uur

Locatie: Hoekstraat 11, Bunschoten-Spakenburg

Eén van de doelen van AndersOm is dat seksuele diversiteit makkelijker bespreekbaar wordt in de maatschappij. Daarom willen we graag in gesprek gaan met plaatselijke politiek leiders. Om zo meer bekendheid te geven aan de ervaringen van niet-hetero’s, en hoe de samenleving hierin kan groeien. Al eerder spraken we met plaatselijke politici, hieraan willen we nu een vervolg geven. LHBT’ers en hun ouders zijn hierbij van harte uitgenodigd. Wel even aanmelden van tevoren.4 maart 2019

LHBT avond met ouders en familie

We starten om 20:00 uur

Locatie: Eemdijk 66, Eemdijk

Als een familielid uit de kast komt kan dat verschillende reacties teweeg brengen bij ouders, broertjes of zusjes en andere familie. Misschien ben je verbaasd, misschien had je het altijd al gedacht, maar nu wordt het bevestigd. Je eerste reactie is misschien rustig geweest, liefdevol, of wat onhandig of misschien geschrokken. Misschien is het gesprek daarna verstomd of juist niet. Misschien weet je niet zo goed wat je er mee aan moet. Deel je ervaringen met andere familieleden in alle vertrouwelijkheid. In een gezellige setting bij ouders-van thuis. Graag aanmelden.21 februari 2019

LHBT muziekavond

We starten om 20:00 uur

Locatie: Hoekstraat 11, Bunschoten-Spakenburg

Een ontmoetingsavond voor iedereen die niet-hetero geaard is. Deze avond staat in het teken van muziek. Je bent welkom bij ons, ongeacht je leeftijd, je achtergrond of je verhaal. Andere bezoekers beschrijven deze avonden als ‘thuiskomen’. Het is fijn om herkenning te vinden bij anderen en je vragen aan elkaar te kunnen stellen. Jouw privacy is belangrijk voor ons, hier gaan we zorgvuldig mee om. We zien je graag! 4 februari 2019

LHBT avond

We starten om 20:00 uur

Locatie: Hoekstraat 11, Bunschoten-Spakenburg

Een ontmoetingsavond voor iedereen die niet-hetero geaard is. Deze avond deelt een LHBT’er zijn of haar verhaal. Je bent welkom bij ons, ongeacht je leeftijd, je achtergrond of je verhaal. Andere bezoekers beschrijven deze avonden als ‘thuiskomen’. Het is fijn om herkenning te vinden bij anderen en je vragen aan elkaar te kunnen stellen. Jouw privacy is belangrijk voor ons, hier gaan we zorgvuldig mee om. We zien je graag! 

3 januari 2019

Nieuwjaarsontmoeting netwerk

We starten om 20:00 uur

Locatie: Hoekstraat 11, Bunschoten-Spakenburg

Voor iedereen die interesse heeft in AndersOm. In de loop van de tijd is het netwerk van AndersOm flink gegroeid: veel mensen zijn betrokken geraakt.. We spreken elkaar graag tijdens deze nieuwjaarsontmoeting. Want samen zijn we AndersOm! 14 januari 2019

LHBT avond met ouders

We starten om 20:00 uur

Locatie: Eemdijk 66, Eemdijk

Als je kind uit de kast komt kan dat verschillende reacties teweeg brengen bij ouders. Misschien ben je verbaasd, misschien had je het altijd al gedacht, maar nu wordt het door je zoon of dochter bevestigd. Je eerste reactie is misschien rustig geweest, liefdevol, of wat onhandig of misschien geschrokken. Misschien is het gesprek daarna verstomd of juist niet. Misschien weet je niet zo goed wat je er mee aan moet of misschien is je zoon of dochter al veel verder in het denkproces dan jij en is het juist daarom lastig om erover te praten. Deel je ervaringen met andere ouders in alle vertrouwelijkheid. In een gezellige setting bij ouders-van thuis. Graag aanmelden.10 december 2018

LHBT decembergezelligheid

We starten om 20:00 uur

Locatie: Hoekstraat 11, Bunschoten-Spakenburg

December, dat betekent gezelligheid! Relaxte ontmoeting met andere LHBT’ers en natuurlijk lekkere hapjes en drankjes. Alle niet-hetero’s zijn van harte welkom. 

15 november 2018

LHBT avond met ouders

We starten om 20:00 uur

Locatie: Eemdijk 66, Eemdijk

Als je kind uit de kast komt kan dat verschillende reacties teweeg brengen bij ouders. Misschien ben je verbaasd, misschien had je het altijd al gedacht, maar nu wordt het door je zoon of dochter bevestigd. Je eerste reactie is misschien rustig geweest, liefdevol, of wat onhandig of misschien geschrokken. Misschien is het gesprek daarna verstomd of juist niet. Misschien weet je niet zo goed wat je er mee aan moet of misschien is je zoon of dochter al veel verder in het denkproces dan jij en is het juist daarom lastig om erover te praten. Deel je ervaringen met andere ouders in alle vertrouwelijkheid. In een gezellige setting bij ouders-van thuis. Graag aanmelden.

 27 september 2018

LHBT avond met vrienden en familie

We starten om 20:00 uur

Locatie: Hoekstraat 11, Bunschoten-Spakenburg

Een avondbijeenkomst voor LHBT'ers en hun familie en vrienden. Als LHBT'er kan het soms lastig zijn om te praten over je geaardheid met bijvoorbeeld je ouders, broers en zussen, vrienden of sportmaatjes. Je wilt het allebei wel maar je weet niet goed hoe je het ter sprake kan brengen. U/jij én je familie en vrienden zijn van harte welkom op deze avond. We gaan graag met je in gesprek met ruimte en respect voor ieders achtergrond. 10 september 2018

LHBT avond

We starten om 20:00 uur

Locatie: Hoekstraat 11, Bunschoten-Spakenburg

Een ontmoetingsavond voor iedereen die niet-hetero geaard is. Je bent welkom bij ons, ongeacht je leeftijd, je achtergrond of je verhaal. Andere bezoekers beschrijven deze avonden als ‘thuiskomen’. Het is fijn om herkenning te vinden bij anderen en je vragen aan elkaar te kunnen stellen. Jouw privacy is belangrijk voor ons, hier gaan we zorgvuldig mee om. We zien je graag! 6 september 2018

Ontmoetingsavond ouders

We starten om 20:00 uur

Locatie: Eemdijk 66, Eemdijk

Als je kind uit de kast komt kan dat verschillende reacties teweeg brengen bij ouders. Misschien ben je verbaasd, misschien had je het altijd al gedacht, maar nu wordt het door je zoon of dochter bevestigd. Je eerste reactie is misschien rustig geweest, liefdevol, of wat onhandig of misschien geschrokken. Misschien is het gesprek daarna verstomd of juist niet. Misschien weet je niet zo goed wat je er mee aan moet of misschien merk je dat je zoon of dochter al veel verder is dan jou in het denkproces en is het juist daarom lastig om er over te praten. Ook naar buiten toe is het niet altijd even gemakkelijk om je verhaal te delen. We willen ervaringen delen en ook kijken hoe ieder vanuit eigen levensovertuiging hiermee omgaat. In een gezellige setting bij ouders-van thuis. Graag aanmelden.21 JUNI 2018

Ontmoetingsavond ouders

We starten om 20:00 uur

Locatie: Eemdijk 66. Eemdijk.

Als je kind uit de kast komt kan dat verschillende reacties teweeg brengen bij ouders. Misschien ben je verbaasd, misschien had je het altijd al gedacht, maar nu wordt het door je zoon of dochter bevestigd. Je eerste reactie is misschien rustig geweest, liefdevol, of wat onhandig of misschien geschrokken. Misschien is het gesprek daarna verstomd of juist niet. Misschien weet je niet zo goed wat je er mee aan moet of misschien merk je dat je zoon of dochter al veel verder is dan jou in het denkproces en is het juist daarom lastig om er over te praten. Ook naar buiten toe is het niet altijd even gemakkelijk om je verhaal te delen. We willen ervaringen delen en ook kijken hoe ieder vanuit eigen levensovertuiging hiermee omgaat. In een gezellige setting bij ouders-van thuis. Graag aanmelden.18 juni 2018

LHBT avond

We starten om 20:00 uur

Locatie: Hoekstraat 11, Bunschoten-Spakenburg

Een ontmoetingsavond voor iedereen die niet-hetero geaard is. Je bent welkom bij ons, ongeacht je leeftijd, je achtergrond of je verhaal. Andere bezoekers beschrijven deze avonden als ‘thuiskomen’. Het is fijn om herkenning te vinden bij anderen en je vragen aan elkaar te kunnen stellen. Jouw privacy is belangrijk voor ons, hier gaan we zorgvuldig mee om. We zien je graag! 

 

Een avond voor ouders van LHBTI+ personen

Inloop 19.45 u.

Tijd 20.00 u. tot 21.30 u.

 

 

Een avond voor ouders van LHBTI+ personen

Inloop 19.45 u.

Tijd 20.00 u. tot 21.30 u.

 

Een avond voor ouders van LHBTI+ personen

Voel je welkom op Eemdijk 66

Om 19.45 is de inloop met een kopje koffie of thee.

Om 21.30 ronden we af waarna er nog gelegenheid is om wat na te praten.

Deze avond staat in het teken van ontmoeten en kennismaken, delen en gezellig samenzijn.

Graag aanmelden zodat we weten op wie we kunnen rekenen

 

Woensdag 25 januari 2023

geplande evenementen