EVENEMENT - IK BEN ZO- 30 juni 2023 - Het Goede Leven, EEmdijk 79a

 

Welkom!

Wat leuk dat je interesse hebt in de AndersOm dag 2023! 

DEZE DAG IS VOOR IEDEREEN en in ieder geval zeer nuttig en leerzaam voor ieder die met kinderen en jongeren werkt op school, sport of gezin. Dus NIET alleen voor LHBTI+ personen MAAR JUIST OOK VOOR alle mensen om hen heen.

Kom je ook! 

 

Stichting Anders-Om
Stichting Anders-Om zet zich in om het thema LHBTI+ bespreekbaar te maken. Ze wil stimuleren dat mensen zonder oordeel met elkaar de dialoog aangaan en bij verschillen bereid zijn met respect naar de ander te luisteren en van elkaar te leren.

 

Wat kan je verwachten?

Er zijn twee programmablokken met daar omheen gezelligheid, ontmoeting, netwerken en op de avond gezelligheid rondom de vuurkorf. Op het terrein is een klein gezellig strandje waar je neer kunt strijken voor een goed gesprek of om gewoon even te mijmeren. Er staat een tafeltennistafel en als je durft kan je het blote voeten pad lopen. Er is een betaalbaar broodje, hapje, drankje, zodat je de hele tijd kunt blijven genieten van het programma.

Ook is er een kleine markt waar Esther o.a. haar zelfgemaakte sieraden verkoopt en natuurlijk is er ook onze eigen gemaakte jam waarvan de opbrengst geheel voor het werk van Anders-Om is bestemd. Bezoek zeker ook de gezellige ‘Greet en Meet’ dames die klaarstaan voor het delen van de lach en de traan. Ook Dirk-Geert is er. Bij hem kan je vrijblijvend creatief aan de slag. Kom zelf kijken wat we nog meer op de markt hebben.

 

Sprekers

Laat je inspireren door onze sprekers! We zijn trots om een viertal namen met jullie te delen. Anna Jansen zal als hoofdspreker optreden tijdens het middagprogramma, en ds. Judith Bouma zal de avond als hoofdspreker verrijken. Beiden worden omringd door twee andere interessante sprekers: EduScenes en Bram de Vries. 

De sprekers stellen zich hieronder op deze pagina aan u voor. 

 

Wanneer en Waar

Vrijdag 30 juni vanaf 15.30 tot 21:00 uur

Terrein B&B 'Het Goede Leven', Eemdijk 79a

 

Het terrein is vanaf 15:00u open, zodat je alvast een kijkje kunt nemen voordat het programma begint. Parkeerruimte is voldoende beschikbaar bij de locatie.

 

Aanmelden en kosten

Het event is gratismaar we vinden het fijn als je je van tevoren wil aanmelden. Dan weten wij waar we ongeveer op kunnen rekenen en daar het event op inrichten. 

Wanneer je het werk van Anders-Om wil steunen, is dat mogelijk via onderstaande QR code, deze betaallink of op het terrein in de collectebakken.

Wij stellen een bijdrage zeer op prijs, maar voel je niet verplicht. Doe wat je hart je ingeeft en wat je kan missen.

 

Stichting Anders-Om is door de belastingdienst aangemerkt als ANBI-stichting.

Uw gift is een aftrekpost voor de belastingen.

 QR-code gift:Opening

“Het is voor mij heel belangrijk dat iedereen zich thuis voelt en geaccepteerd wordt in onze gemeente. Daarom ben ik blij dat een dag als deze wordt georganiseerd om met elkaar het gesprek aan te gaan over dit onderwerp. Als gespreksleider draag ik hier graag mijn steentje aan bij. Ik hoop dan ook dat deze eerste echte AndersOm-dag laat zien hoe we op een liefdevolle manier met seksuele diversiteit omgaan en een voorbeeld mag zijn voor onze samenleving. Want iedereen is het waard om gezien te worden.”

 wethouder Peter van Asselt - Gemeente Bunschoten


Programma & Plattegrond


ANNA JANSEN

Anna Marah Jansen, pedagoog en specialist seksuele ontwikkeling. Zij is spreker en trainer binnen de seksuele gezondheid en werkzaam voor opdrachtgevers als GGD'en, Rutgers (expertisecentrum seksualiteit) en zorg-, onderwijs- en kinderopvanginstellingen. Anna is tevens bestuurslid bij Stichting Seksueel Welzijn Nederland.

 

ds. Judith Bouma

Judith Bouma is Justitie Predikant bij Dienst Justitiële Inrichtingen

 

Ze spreekt over ons thema IkBenZo vanuit haar gelovige, theologische en kerkelijke achtergrond. En dan wel op zo’n manier dat het iedereen aanspreekt! 

INTERACTIEF met EDUSCENES

Met elkaar omgaan in een samenleving waarbij niet iedereen hetero is.

 

Hoe gaat dit in de praktijk?

 

Eduscènes laat deze situaties zien in een scène waar je als toeschouwer op kunt reageren en desgewenst op afstand kunt bijsturen en kijken wat er dan gebeurt.


BRAM de VRIES

Ik ben Bram, persoonlijk begeleider binnen de gehandicaptenzorg en getrouwd met Alida. Sinds 2 jaar uit de kast als transgender (Genderfluid). Het duurde meer dan 40 jaar om degene te omarmen die ik zorgvuldig verborgen had gehouden. Mijn nieuwe identiteit werd echter niet door iedereen omarmt. Acceptatie door je sociale omgeving en zelfacceptatie komt niet vanzelf. Dat kost tijd en soms verlies van relaties. 

Toch kwam ik (samen met Alida) er uiteindelijk sterker uit. Op 30 juni zal ik mijn verhaal doen over mijn weg naar herstel en welke missie ik heb voor iedereen die hetzelfde meemaakt.

In het filmpje hiernaast stel ik mij voor. Tot 30 juni!