AndersOm


Ellemieke Tempelaar

Ellemieke is initiatiefneemster van AndersOm. Zij is geboren in Bunschoten-Spakenburg en is getrouwd met Wim.
Ze heeft een eigen praktijk voor psychosociale hulpverlening. 

 AndersOm algemeen

Sinds 2014 zet het netwerk van AndersOm zich in voor christelijke LHBTI+ personen en hun sociale omgeving. Vanaf 2022 staat AndersOm klaar voor iedere medeburger die zoekt naar een luisterend oor rondom LHBTI+. Ze hebben veel LHBT'ers en hun naasten mogen begeleiden op verschillende plaatsen in Nederland. Ze zijn geraakt door de persoonlijke verhalen van de mensen die, vaak op jonge leeftijd al, voor grote vragen komen te staan: ben ik geliefd? Mag ik er zijn? Hoe zal mijn leven eruit zien? Voor deze mensen en iedereen in hun omgeving wil AndersOm zich inspannen.
Ze willen bouwen aan veilige plekken waar ze zichzelf kunnen zijn en waar ze een luisterend oor vinden. Ze vinden het belangrijk ieder persoon in liefde te zien en respectvol zonder oordeel naast hen te gaan staan.


AndersOm in de Media

Op 29 augustus 2017 was Ellemieke te gast bij Emmy van Twillert in het radioprogramma ‘Je raakt er niet LOS van’. In deze uitzending kon ze alles vertellen over AndersOm: over waarom we er zijn, wat we doen en wat we voor jou kunnen betekenen. Je kunt de uitzending hier terugluisteren! Met dank aan de Lokale Omroep Spakenburg, http://www.omroepspakenburg.nl/radio